Мълчанието на агнетата: Канибал изял десетки италианки?

Полицията подозира връзка между десетки изчезнали жени и словашкия канибал Матей Чурко, след като от негова кореспонденция с швейцарец станало ясно, че той е убил и изял млада италианка и си пада по жените от Ботуша.

Мълчанието на агнетата: Канибал изял десетки италианки?

Италианската и словашката полиция разследват изчезването на близо 30 италианки на възраст 25-28 години.


Няма следа от тях през последните две години.

 

Те може би са станали жертви на канибала Матей Чурко, кото беше застрелян при полицейска операция за залавянето му през май т.г.

 

Жените са изчезнали безследно в периода от началото на 2009 г. до май 2011 г. и телата им не са открити.

Полицията започнала да подозира връзка между изчезванията и словашкия канибал, след като от негова кореспонденция с швейцарец станало ясно, че той е убил и изял млада италианка и че имал предпочитание към италианките от възрастовата група на безследно изчезналите.

 

Канибалът Матей Чурко беше убит в Словакия на 12 май с пет изстрела от словашки полицай, след като швейцарецът Маркус Дюбах в последния момент се отказал да бъде изяден от Матей и се обърнал към полицията.

 

Матей и Маркус се свързали по имейл, след като канибалът дал обява, че търси някой, когото да изяде.

Маркус отговорил на обявата, защото планирал самоубийство и се съгласил да умре в ръцете на словашкия канибал. Двамата уговорили среща в гората на град Кисак, в Словакия, където живеел Матей.

 

Когато Маркус се отказал да бъде изяден и подал сигнал в словашката полиция, в часа на срещата дошъл полицай и между него и канибала се завързала престрелка. Полицаят успял да убие канибала.

 

При обиска на дома на Матей словашката полиция открила "хладилен запас" - части от замразени тела на жертвите.

 

Досега по тези части са идентифицирани две словашки жертви на канибала и се предполага, че има още. Словашката полиция подала сигнал до Интерпол, когато станало ясно, че Матей споменал за италианска жертва и казал, че си пада по италианки.

 

Полицията проверява имейлите на изчезналите момичета, за да види дали са общували с канибала.

Води се разследване и дали момичетата са ходили в Словакия. Засега се изключва версията канибалът да е идвал в Италия, за да набира жертви.