Рентгенологът д-р Валентин Димитров е избран за лекар на годината на Добричка област

Д-р Валентин Димитров – рентгенолог, началник на отделение „Образна диагностика“ в Многопрофилната болница за активно лечение, е лекар на годината на Добричка област на национално ниво.

Рентгенологът д-р Валентин Димитров е избран за лекар на годината на Добричка област

Това съобщи за Добрич онлайн председателят на Районната лекарска колегия д-р Валери Веселинов.



Званието се присъжда по повод Деня на българския лекар – 19 октомври. 

Д-р Димитров е избран за лекар на годината на заседание на Управителния съвет на колегията. Отличието ще му бъде връчено на тържествена церемония, организирана от Българския лекарски съюз, в София в петък.

Със званието лекар на годината на ниво Районна лекарска колегия се удостояват петима лекари. Това са д-р Валентина Желязкова – ендокринолог в МБАЛ, д-р Галя Бодичева – педиатър и личен лекар, д-р Весела Станева – токсиколог в МБАЛ, д-р Ваня Янева – специалист по вътрешни болести и нефрология в МБАЛ, и д-р Женя Петрова – педиатър и алерголог в медицински център „Вива“. Отличията ще им бъдат връчени по време на честването на празника от колегията утре в ресторант „Ел Мундо“.

Денят на българския лекар се отбелязва на празника на Свети Иван Рилски – 19 октомври. Чества се от 1996 година. Тогава Българският лекарски съюз избира за покровител на медиците Свети Йоан Рилски. Според преданието той е извършил много чудеса през живота си и подир смъртта си: нахранил овчари, излекувал с молитвата си един побъркан, изцерил от разни болести благочестиви люде, опазил манастира си чрез своята благодатна сила.