Приключи проектът „Румъно-Българска Органична Предприемаческа Мрежа”

На 16 октомври 2018 г. в конферентната зала на Хотел „Ибис”, в гр. Констанца, Румъния се проведе пресконференция по повод приключване на проект „Румъно-Българска Органична Предприемаческа Мрежа”, по програма Interreg V-A Румъния България. Партньори в проекта са Сдружение „Черноморски център за развитие”-Добрич,Р България и „Маре Нострум”-Констанца, Р Румъния.

Приключи проектът „Румъно-Българска Органична Предприемаческа Мрежа”


На финалната пресконференция присъстваха над 20 представители на местните и национални медии от Румъния, както и органични предприемачи, участници в ново изградената мрежа.

Координаторът на проекта от румънска страна, Михаела Кандеа запозна присъстващите с основните етапи и резултати от проекта: Разработен анализ на пазара на органични/ био продукти в трансграничния район, Стратегия за развитие на Румъно-Българска органична предприемаческа мрежа, 3- модулна учебна програма за желаещи да стартират собствен бизнес. 

 


Ръководителят на проекта, Нели Господинова представи пред участниците създадената он- лайн платформа „Екологични трансгранични предприемачи” и възможностите, които тя дава на всеки участник в пазара на органични продукти- производител, дистрибутор и потребител.Нагледно бяха посочени примери за възможностите  на платформата. 

В пресконференцията се включиха със свои изказвания и предложения за разширяване на трансграничната мрежа представители на био производители от Румъния, които споделиха тяхната удовлетвореност от възможността им да участват в био фестивали в България и Румъния, да представят тяхната продукция, както и да се срещат с техни потенциални партньори и клиенти от двете страни.

Финалната пресконференция завърши с послание на участниците към всички възрастни- управляващи, местна общност, бизнес и училища: „Да запазим чиста земята на Добруджа за нашите деца и бъдещи поколения!”