Ремонтират водопроводи за над 4 милиона лева в община Генерал Тошево

Кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров подписа договор с държавен фонд „Земеделие” за рехабилитация на част от водопроводната мрежа на с. Спасово, с. Кардам и с. Люляково.

Ремонтират водопроводи за над 4 милиона лева в община Генерал Тошево

Договорът е на стойност 4 145 620,04 лв. без включен ДДС и се осъществява по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014 – 2020.

Проектът предвижда рехабилитация на водопроводи и възстановяване на улични настилки и в трите села. Ще бъде обновена ВиК инфраструктура с обща дължина 17466,24 линейни метра и положена асфалтова настилка върху 59365, 97 кв. м улична мрежа.

Това е най-големият проект, който Община Генерал Тошево ще реализира през последните години. Той е ключов за решаване на проблемите по амортизираната водопреносна мрежа и влошената улична инфраструктура в част от селата. До подписване на договора за финансиране се стигна след като Общината кандидатства в първия прием по Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 през октомври 2016 година.

Очаква се строителството по отделните обекти да започне през следващата година, тъй като за неговото изпълнение ще бъде обявена процедура по Закона за обществените поръчки.