Васил Димитров от ПЗГ “Климент Арк. Тимирязев“ стана кмет за 1 ден в Каварна

По повод 12 октомври - Ден на българската община, ученици от 8 клас от ПЗГ “Климент Арк. Тимирязев“ в Каварна заедно със своя класен ръководител Теменужка Габракова посетиха кметския кабинет.

Васил Димитров от ПЗГ “Климент Арк. Тимирязев“ стана кмет за 1 ден в Каварна

Градоначалникът Нина Ставрева тържествено връчи кметската огърлица на Васил Димитров, който зае кметското място за 1 час, а  след това го запозна и с работния процес.



Първата заповед на дублиращия кмет Васил Димитров бе издаване на документ във връзка с осигуряване на безопасността на децата и учениците от Община Каварна. Заедно със своите съученици Васил Нина Ставрева обсъдиха  и настоящите проблеми, които са на дневен ред в Общината.

Ученици от СУ “Стефан Караджа“, НУ “Братя Миладинови“ и клуб “Журналист“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК също посетиха и разгледаха общинска администрация. В заседателната зала специално за тях бе прожектирана презентация за развитието на туризма в Общината, която бе водена от зам.-кмета Йордан Йорданов.

Община Каварна отвори врати и за най-малките жители на града. Деца от ДГ “Радост“ и ДГ “Здравец“ бяха специални гости. Нина Ставрева им показа кметската огърлица, герба и печата на Общината. На всички посетители тя подари книга за Каварна и сувенири.

В Деня на отворените врати общинска администрация посетиха повече от 300 деца и граждани.