Вандали вилняха в детска градина „Слънчице“ в Добрич

Поредна вандалска проява в детско заведение е извършена през изминалата нощ в Добрич, съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности д-р Емилия Баева.

Вандали вилняха в детска градина „Слънчице“ в Добрич

Неизвестни са вилнели в детска градина №10 „Слънчице“.



Свалени и унищожени са комарниците на целия първи етаж. Когато сутринта учителите отишли в детската градина ги видели разпръснати из двора. Директорът Пенка Миланова, която информирала д-р Баева за вандалщината, споделила, че дворът изглеждал ужасно. 

Веднага е информирано Първо РУ на МВР, направен е оглед на място. Ще бъде подаден сигнал на 112.  

Не знаем как можем да се справим с тези вандалски прояви, ако ние, самите граждани не спрем да го правим, коментира д-р Баева. По думите й, това е поредната детска градина в центъра на града, която страда от подобни набези. М. г. същото се е случило и с ДГ №8 „Бодра смяна“ – откраднати са били всички комарници на първия етаж. В случая обаче не става дума за кражба, а за съвсем съзнателна вандалщина, посочи зам.-кметът. 

В ДГ №10 „Слънчице“ има видеонаблюдение, но то няма да ни помогне, сподели д-р Баева. Може би решението е това, което сме предвидили за следващата година - да направим високи огради, посочи тя. И обясни, че  сега оградите на детските градини и ясли по някакви стари правилници са ниски, доста общини в страната започнали да слагат по-високи.