Община Добрич с награда от конкурс за енергийна ефективност

Община Добрич с награда от конкурс за енергийна ефективност
На официална церемония във Френския институт на България бяха връчени награди от третото издание на конкурса „Екообщина“.

Община Добрич е отличена в категорията „Енергийна ефективност на сградите – община с население над 40 000 жители“. Призът бе връчен на кмета на Добрич Йордан Йорданов от зам. – министъра на МРРБ Деница Николова и посланикът на Франция у нас Н. Пр. Ерик Льобедел. 


Отличието е признание за ангажираността на Община Добрич за реализираните образцови инициативи, както и водената стратегическа политика в областта на устойчивото енергийно развитие. Община Добрич получи и награда от weber academy, която е специализирана в обучение в областта на енергийната ефективност. 


Екообщина е конкурс, организиран от  Посолството на Франция в България, Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Той има за цел да открои значението на прилагането на добри практики на местно ниво в шест ключови области, представляващи стълбовете на едно устойчиво градско развитие:


• енергийна ефективност на обществените сгради и частните жилища


• управление на водите


• управление на отпадъците


• устойчива градска мобилност


• управление на публичните пространства


• спорт и гражданско общество


От създаването си конкурсът е предназначен за всички български общини и отличава във всяка една от посочените области една голяма община (над 40 000 жители) и една малка община  (над 10 000 жители). 

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+