Олимпийският медалист Йордан Йовчев представи дарение, подпомагащо спорта в Каварна (+СНИМКИ)

Носителят на 4 олимпийски медала и многократен световен шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев и кметът на Община Каварна Нина Ставрева представиха дарение от 14 шведски стени за Спортната зала „Олимпиада”, Професионална земеделска гимназия „Кл. А. Тимирязев” и Детска градина „Радост” в крайморския град.

Олимпийският медалист Йордан Йовчев представи дарение, подпомагащо спорта в Каварна (+СНИМКИ)


103 малчугани посещават детска градина „Радост” , за тях се грижат 12 преподаватели.


„С това дарение от шведски стени ние обновяваме нашата база, за нас е много важно децата да спортуват, защото чрез спорта те се каляват ”, заяви директорът на учебното заведение Анастасия Димитрова. „Физкултурният ни салон се поддържа ежегодно с пособия, но такива по-големи придобивки скоро не сме имали”, допълни тя.


„Това е поредното мероприятие, което е свързано с кампанията на Община Каварна във връзка с кандидатурата ни за Европейски град на спорта. Конкретния повод  да сме тук в ДГ „Радост” е дарението от шведски стени, както тук, така и в земеделската гимназия и спортната зала в Каварна, получени от нашия олимпийски шампион Йордан Йовчев. Неговото присъствие тук е доказателство, че подкрепя нашата кампания, многото му успехи в световен мащаб и добрите дела, които продължава да прави и днес също ни доказват, че да спортуваш не само е модерно, а и е изключително полезно, има смисъл и трябва да го правим”, заяви кметът на Каварна Нина Ставрева. „Ние инициирахме тази кампания,  за да насърчаваме децата да изберат спорта като начин на живот”, допълни тя.


„Аз като всички тези мънички деца съм тръгнал и съм закърмен с любовта към спорта от много ранна детска възраст.  Напълно ми е ясно, че без учение и спорт ние няма как да бъдем нещото,  което сме мечтали и сме искали  и дори и този скромен подарък на пръв етап е изключително важен, защото точно в тази крехка възраст децата трябва да започнат да спортуват, да разберат какво е спорта и колко много дава той”, заяви световният шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев .


Той пожела на малчуганите да я ползват  шведската стена със здраве.


Децата от детска градина „Радост” поздравиха гостите с песента „Сутрешна аеробика”, след което олимпийският медалист Йордан Йовчев  им показа как да използват новата придобивка.



Йордан Йовчев се срещна и с ученици от земеделската гимназия, където също са поставени нови шведски стени.


Младежите бяха много щастливи от новото спортно съоръжение, дори представиха част от спортните си умения.


Дарението е по инициатива на Община Каварна и Сдружение „Приятели на Добруджа” с финансовата подкрепа на млечната компания „Бор Чвор”.