Кървава престрелка се разигра на Хаинбоаз

След нарочен сблъсък между автомобили на Прохода Хаинбоаз маскирани и въоръжени лица излизат от едната кола и стрелят по водача на другата. Простреляни са великотърновският бизнесмен Атанас Атанасов и шофьорът му, които пренасяли голяма сума пари без охрана.

Кървава престрелка се разигра на Хаинбоаз

Стрелба на Прохода на Републиката с тежко ранен, съобщава извънредно RegNews.


От полицията нито отричат, нито потвърждават за въоръжено нападение.

 

Читатели на изданието информират, че инцидентът е станал до село Въглевци. Автомобил е блъснал Опел Зафира нарочно. След това са излезли маскирани лица с автомати и пистолети и са стреляли по водача. Първоначалните противоречиви информации са за обир или сплашване на простреляния мъж.

 

Пострадали са 45-годишният великотърновски бизнесмен Атанас Атанасов и неговият шофьор.

 

Бизнесменът е от управата на търновския клон на "Булсатком". Той и шофьорът му са пренасяли крупна сума до Стара Загора без охрана. Това е била честа практика на бизнесмена и местни хора не са учудени, че е имало нападение над него, пишат от изданието.

 

Има струпване на полицейски автомобили около село Въглевци. Въоръжени полицаи с бронежилетки са разположени по цялото пътя до Велико Търново.

 

Директорът на Областната болница д-р Людмил Гецов е потвърдил, че има такъв инцидент с тежко ранен 46-годишен мъж. Той е шофирал Опел-а. Прострелян е в гръдната област и е в операционната, където и в момента медици се борят за живота му.