Димитър Делчев: ДБГ ще пита структурите си за начина на явяване на Евроизборите

„Движение България на гражданите“ започна допитване до местните си структури за начина на явяване на изборите за Европейски парламент. То ще продължи до 20 октомври, обяви вчера в Добрич Димитър Делчев, председател на ДБГ.

Димитър Делчев: ДБГ ще пита структурите си за начина на явяване на  Евроизборите

Делчев беше в града заедно със заместник-председателя на ДБГ Найден Зеленогорски по покана на кмета на Добрич Йордан Йорданов и общински съветници от партията, за да участват в честванията по повод празника на  града. Те се срещнаха и с местните структури на ДБГ и други партии от  демократичната общност.


Като демократична партия ние искаме да чуем мнението на хората относно формулата за явяване, посланията и критериите за европейски депутати,  заяви Зеленогорски. Той добави, че 7 месеца са твърде кратко време за  подготовка за избори и е необходимо платформата за явяване да е готова по-скоро.

Делчев определи желанието на управляващите да премахнат печалбата на производителите и търговците на хляб като мутренски рекет. Всеки втори в Добруджа се занимава с добив на зърно. С предложението си ГЕРБ и ОП  искат да наложат ниски цени на крайния продукт, които ще принудят и  производителите на суровини да работят на цени под пазарните. Много от земеделците, които разчитат основно на вътрешния ни пазар, няма да  оцелеят.

Целта е държавата да им вземе бизнеса, както беше преди 10 ноември. А ние добре помним до какво води това – празни стелажи в магазините и нищета, коментира той.

Зеленогорски беше категоричен, че това предложение е чист популизъм. Той е доказателство, че нито управляващите, нито БСП имат решение на проблемите с големия скок на цените на основни стоки. Имат една торба, пълна с ретроградни идеи и лъжи, и толкова, каза той.

Затова ние от ДБГ сме на мнение, че само една демократична алтернатива би могла да преведе страната през задаващата се криза, добави Делчев.

Попитан как трябва да изглежда тази алтернатива, председателят на ДБГ беше лаконичен – различна от досегашните десни коалиции, със сила да обединява демократичните хора, а не да ги отблъсква и разделя.