Кампания за обмяна и дарение на учебници стартира в Добрич

Кампания за обмяна и дарение на учебници и различни ученически помагала стартира Български младежки Червен кръст гр. Добрич и НЧ „Йордан Йовков - 1870 година“.

Кампания за обмяна и дарение на учебници стартира в Добрич

Инициативата е насочена за ученици от 5 до 12 клас.



Обмяната ще се проведе в две поредни съботи, 29 септември и 6 октомври, от 10.00 до 17.00 часа в арт-галерията в сградата на НЧ „Йордан Йовков - 1870 година“. 

Изискванията за учебниците и ученическите помагала е да са здрави, информацията вътре в тях да бъде запазена и да бъдат използваеми. 


Всеки, който желае, може да дойде да дари и да вземе безвъзмездно учебници, сподели Михаил Иванов, зам.-областен координатор на БМЧК – Добрич. Той допълни, че ще има правила за реда на обмяната, тъй като идеята е учебниците да стигнат за колкото се може повече хора. 

БЧК – Добрич са наши партньори от доста дълго време. Помагаме си при изключително много инициативи. Екипът на БЧК и БМЧК се свърза с нас, тъй като е имало запитвания за дарение на учебници, каза Димитър Стефанов, експерт „Връзки с обществеността“. Той сподели, че се е оказало, че няма помещение, в което БМЧК – Добрич да реализират обмяната. Ние откликнахме с помощ за предоставяне на помещение. Много се зарадвах на тяхната идея, някои от учебниците са дарени лично от мен, допълни Димитър Стефанов. 


Арт-галерията в сградата на НЧ „Йордан Йовков - 1870 година“ се намира точно до входа на кафе „Данаилов“.