Откриха паметна плоча в село Царевец

На 25 септември в село Царевец, община Добричка инж. Тошко Петков - кмет на община Добричка заедно с Радослав Симеонов откриха Паметна плоча на загиналите воини край с. Царевец в Добричката епопея 5 - 7 септември 1916 год.

Откриха паметна плоча в село Царевец

На тържеството присъстваха кмета на община Добричка инж.Тошко Петков, Радослав Симеонов, главен експерт в отдел „Военни паметници“ към Министерство на отбраната, Маргарита Стоянова, кмет на село Царевец, Христо Илиев, изработил паметната плоча, представители на общинската администрация от община Добричка, кметове, кметски наместници, жители и гости на село Царевец. Свещеник Мирослав отслужи панихида за загиналите воини край с. Царевец.


 „Днес все повече имаме нужда да осмисляме собствената си история, да живеем с нея, вървейки напред. Чрез възстановяването на Паметната плоча в с. Царевец за пореден път изразяваме своята благодарност и почит към воините, загинали за освобождението на Добруджа! Техният пример ще остане за поколенията като образец за доблест, родолюбие и изпълнен граждански дълг. Нека да пазим гордия и свободолюбив дух на нашите предци и да бъдем достойни граждани на своето време. Нека Паметната плоча да напомня и на идните поколения за цената на изстраданата, извоювана с пролята кръв свобода!“, каза в своето слово инж. Тошко Петков.