Тържествена сесия проведе Община Добрич

По традиция на 25 септември Общински съвет - Добрич провежда тържествена сесия.

Тържествена сесия проведе Община Добрич

Празничното заседание в зала „Добрич“ започна с химните на България, ЕС и Добруджа. 



Официални гости на събитието бяха народните представители Даниел Петков, Даниела Димитрова, Йордан Йорданов, Красимир Янков, Пламен Манушев, д-р Хасан Адемов, областният управител на Добрич Красимир Кирилов, Владимир Климанов – Генерален консул на Руската Федерация във Варна, Нурай Иньонтепе - Генерален консул на Република Турция в Бургас, делегация от побратимения унгарски град Залаегерсег, Сергей Латински, депутат от градския съвет на побратимения украински град Измаил, делегация от побратимения унгарски град Първомайск, делегация от побратимения македонски град Кавадарци, представители на сдружение „Култ към героите“ Констанца, Румъния.


Иво Пенчев, председател на Общински съвет, припомни, че на 21 септември на свое заседание депутатите приеха предложението Добрич и Тутракан да бъдат обявени за Градове на българската бойна слава. Да ни е честито. Да носим името с чест и достойнство в памет на всички наши предци, каза в своето слово Иво Пенчев.


Йордан Йорданов, кмет на Община град Добрич, в кратка ретроспекция припомни историята за оповестяването свободата на Южна Добруджа през 1940 година във вестник „Добруджански глас“. 

Добрич е първият град в България, който заедно с Тутракан, получи това название с единодушното решение на българските народни представители на 21 септември, 2018 година. Звание, което ни задължава да градим бъдещето, белязано с морала и духовния ръст на българите. Да ни е честит светлият 25 септември, каза в своето слово Йордан Йорданов.


За празничното настроение се погрижиха арт-център „Палитра”, ПФА „Добруджа“ и СУ „Св. Климент Охридски“. Те представиха танца, с който се явиха на Международния детски фестивал на изкуствата в град Тянджин, Китай.




Припомняме, че тази година Добрич няма почетен гражданин. Единственото предложение бе за писателя Георги Казанджиев, което Комисията по избора не одобри.