Първи международен двойков бридж турнир се проведе в Каварна

С приветствие към всички участници по случай Празника на Независимостта на България кмета на Община Каварна Нина Ставрева откри първия международен двойков бридж турнир “Каварна 2018″ в залите на едноименния хотелски комплекс в града.

Първи международен двойков бридж турнир се проведе в Каварна

Поздравления към участниците поднесе и присъстващия на церемонията депутат от Народното събрание на страната ни Красимир Янков.


Веднага след официалното откриване започна и оспорваната надпревара между участниците в турнира.След изиграването на двете квалификационни и една финална сесии с убедително превъзходство шампионската титла и наградите за първо място спечели топ двойката на Варна  Димитър Пенев/роден в Каварна/ и Юри Перец. Вице шампион стана добричката топ двойка Драганка и Стефан Георгиеви,а третото място спечели друга рутинирана варненска двойка-Милко Славов и Иван Александров.Най силните румънски двойки участващи в състезанието-Виорика Младин-Валентин Думитру и Мариус Джорджеску-Драгош Лесан остнаха съответно на 7-мо и 9-то място. Първо място във финал“Б“ спечели двойката Адриан Конеа/Румъния/-Свилен Стойчев/Русе/.

Наградите на призьорите бяха връчени от началника на отдел“Спорт и младежки дейности“ към Общината Павел Станчев, който благодари на присъстващите бридж майстори от България и Румъния за проявеното уважение към първия по рода си международен бридж форум организиран в Каварна,а организаторите от спортен клуб“Дама купа“ благодариха от името на всички участници на домакините за перфектните условия за игра и настаняване и наградите предоставени им от тях ,като и двете страни с удоволствие заявиха че този престижен спортен празник няма да е последен и прекрасния морски град догодина ще стане отново център на бриджа на България и Румъния.