Изпълнители от 7 до 62-годишна възраст танцуваха в концерта на „Хорце” „Честит празник, Добрич!” (+СНИМКИ)

Изпълнители от 7 до 62-годишна възраст танцуваха в концерта на „Хорце” „Честит празник, Добрич!” (+СНИМКИ)
Под бурни аплодисменти и възгласи „Браво!” и пред многобройна публика тази вечер фолклорен танцов клуб „Хорце” изнесе концерт „Честит празник, Добрич!”


Емоционалната проява бе посветена на Деня на Добрич – 25 септември.
Общо 120 танцьори показаха своя майсторлък и любов към българския фолклор на сцената на площад „Свобода”. Танцьорите бяха на възраст от 7 до 62 години, сподели за Добрич онлайн ръководителят на танцовия клуб Севдалина Атанасова.
С много емоция и радост от изява си изпълнителите представиха традиционни добруджански танци, родопски танц, тракийска плетеница, граовски, пирински и странджански танци.
Много ръкопляскания и умиление предизвикаха децата, които, танцуват в „Хорце”. На сцената своя талант представиха 30 малки танцьори.

Цветя от името на Община Добрич поднесе секретарят Ася Кръчмарова. И тъй като в българско сърце тупти ритъмът на танца, вълнуващият концерт завърши с голямо хоро на площада, на което се хванаха както танцьори, така и публика.Организатор на концерта бе сдружение "Фолклорен танцов клуб - Хорце". Той се реализира по проект към Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност на Община град Добрич.Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+