Читалище „Добрич - 2017” иска да възстанови Градския детски духов оркестър

Народно читалище „Добрич – 2017” има намерение да възстанови Градския детски духов оркестър, съобщи за Добрич онлайн председателят му Николай Нейчев.

Читалище „Добрич - 2017” иска да възстанови Градския детски духов оркестър

За целта към читалището се разкрива Школа за духови инструменти. Желаещите деца могат да се запишат в класове по тромпет, тромбон, флейта, кларинет, саксофон, баритон и туба.

По думите на Нейчев, Градският детски духов оркестър в Добрич е престанал да съществува в първите години на демокрацията.

Председателят на читалище „Добрич – 2017” е поканил оркестранти от Духовия оркестър в Добрич с диригент Стоян Монов за преподаватели в Школата за духови инструменти, които приели идеята радушно. За тях съществуването на детски оркестър също би било плюс, тъй като от там ще идват младите им попълнения, обясни Нейчев.

За да се популяризира бъдещата дейност на НЧ „Добрич – 2017” на 26 септември в зала „Добрич” ще се проведе образователен концерт, организиран от Духовия оркестър и читалището. Той ще е насочен към ученици от 3 до 6 клас. Целта е оркестрантите да запознаят децата с духовите инструменти и музиката, която се изпълнява с тях. Желаещите ще могат да се запишат и в Школите за духови инструменти.

Според Николай Нейчев, вече има интерес към новата инициатива. За информация и записвания - тел. 0898 583475.

Снимката е илюстративна