Слънчеви усмивки и много настроение на откриването на новата учебна година в ДГ №20 „Радост“ (+СНИМКИ)

С много усмивки и весело настроение днес официално бе открита новата учебна година в детска градина №20 „Радост“ в Добрич.

Слънчеви усмивки и много настроение на откриването на новата учебна година в ДГ №20 „Радост“ (+СНИМКИ)

Гости на милото тържество бяха кметът на Добрич Йордан Йорданов, зам.-кметът „Хуманитарни дейности“ д-р Емилия Баева, учители, родители, приятели на децата. 



Празникът започна с тържествен водосвет, отслужен от отец Георги от храм „Свети Димитър“. Пред присъстващите малчуганите представиха своя талант, като пяха, танцуваха и рецитираха стихотворения.









Кметът Йордан Йорданов поздрави децата и им пожела весело и безгрижно детство. Той заяви ангажимента на Община Добрич за създаване на добри и качествени условия за отглеждането и възпитанието им. 


Благодарност към Общината за обновената сграда изказа директорът на детската градина Валентина Господинова. Тя поднесе подарък – диск за Добрич, изработен от педагози в детското заведение. От Общината пък подариха на ДГ „Радост“ цветя в саксии, които да бъдат засадени в двора на градината. 



Най-развълнувани бяха децата, постъпващи в първа група. Тях ги очакваше страхотна вкусна торта.

146 деца ще се обучават през тази учебна година в ДГ „Радост“. Те са разпределени в шест групи. 




През летните месеци в детската градина бяха извършени редица ремонтни дейности. Фасадата на сградата е цялостно боядисана. Обновени са помещенията на първа група – занималня, спалня, умивалня, санитарен възел и помещение за посрещане на децата. Цялостно боядисване с латекс е извършено и в стаята на завеждащия административна служба, медицинския кабинет, склада за хранителни стоки. Частично са боядисани коридори и помещения във 2 а група. Извършени са и други ремонти, които ще доведат до спокойна и уютна среда.