Ученици от Аграрната гимназия в Добрич ще придобият знания в Италия по проект

Професионална гимназия по аграрно стопанство - гр. Добрич ще участва през учебната 2018/2019 по програма „ Еразъм +”, КД1.

Ученици от Аграрната гимназия в Добрич ще придобият знания в Италия по проект

Програмата дава възможност за практическо обучение на ученици в европейска страна, за да придобият нови знания и умения в областта на селското стопанство. В проекта учениците, включени в мобилност, ще придобият система от знания, професионални компетентости и нагласи, които ше благоприятстват тяхното личностно и професионално развитие. Ще бъдат включени в дейности по отглеждането на растения, животни, обработка на почвата, съхраняване на продукцията и оползотворяване на отпадъците в биологична ферма. 



Учениците от професия Фермер и Агроеколог, 11 и 12 клас, ще  наблюдават добри практики в биологичното растениевъдство и животновъдство на био фермата Cascina Santa Brera – Сан Джулиано Миланезе, Италия, ще придобият познание за регламентите и регулациите на ЕС в сектора и тяхното практическо приложение в дейността на фермата.    

Учениците от професия Техник на селскостопанска техника, 11 и 12 клас, ще придобият знания и опит за иновативни подходи за ефективно земеделие в CASTELLANZA ENGINEERING – LEGNANO, актуални знания за системите използвани в селскостопанската техника, наблюдаване на нови практики при поддържане и ремонт на съвременна селскостопанска техника, умение за участие в ремонта, техническо обслужване и експлоатация на машините и съоръженията използвани в селското стопанство.

Ще пътуват 20 ученици с 2 придружаващи ръководители. Условията по транспорт, настаняване и провеждане на практиката се осигуряват от програма Еразъм+.