Кметът на Добрич ще гласува против промяната в състава на Съвета на директорите на МБАЛ

Общинският съвет на Добрич упълномощи кмета Йордан Йорданов, а в случай на служебна ангажираност – определен упълномощен представител, да гласува против промяната в състава на Съвета на директорите на Многопрофилната болница за активно лечение.

Кметът на Добрич ще гласува против промяната в състава на Съвета на директорите на МБАЛ

На 28 септември ще се проведе извънредно Общо събрание на акционерите на лечебното заведение. Според предварителния дневен ред то ще освободи Венда Николова Зидарова като член на Съвета на директорите и ще избере на нейно място Милена Георгиева Гюрова-Гунчева.



Предложението вотът на представителя на Общината да е „против” направи председателят на Постоянната комисия по бюджет, финанси и данъчна политика Атанас Атанасов и бе подкрепено от колегата му д-р Явор Милушев – председател на ПК по здравеопазване, социални дейности и демографска политика.

Д-р Милушев посочи, че не става ясно какво налага замяната на един член на Съвета на директорите с друг. От друга страна, по думите му, промяната ще наложи изплащането на заплати в размер на около 30 000 на година.

От доста време гласът на Общината не се чува в ОС на болницата поради процентното съотношение на собствеността, сподели Михаел Игнатов. Той предложи Община Добрич да не изпраща представител на ОС, за да се знае от обществеността, че единствено и само държавата е отговорна за управлението на болницата. Предложението му не бе прието.