Международен турнир с награден фонд от 25 000 долара „Изида Къп“ се провежда в Добрич

Традиционният международния турнир по тенис за жени „Изида къп“ стартира вчера в Добрич.

Международен турнир с награден фонд от 25 000 долара „Изида Къп“ се провежда в Добрич

Той се провежда в тенис Клуб „Изида“ с подкрепата на Българската федерация по тенис, “Изида” ООД и Община Добрич. Това е деветият международен турнир за жени от 2009 година и седми подред с този награден фонд. Участват 54 състезателки от над 20 страни от 4 континента.


Първата поставена под номер 221 в света е румънката Андреа Роска.

Гергана Топалова - най-перспективната ни девойка топ 50 в международната ранглиста за девойки до 18 година, е една от българските участнички. Другите българки са Ани Вангелова, Лия Каратанчева и Габриела Михайлова (която участва в турнира по двойки).   Днес Петя Аршинкова се класира за основната схема.

Мачовете от основната схема започват утре в 10 часа. Финалът по двойки ще е в събота, 22 септември, от 14 часa, а финалът поединично в неделя  от 10 часа. Победителката ще вземе 3 900 долара от наградния фонд и 50 точки за международната женска ранглиста на  WTA.  И тази година шампионката  ще бъде наградена с една от 30-те бронзови статуетки, изработени от добричкия майстор Христо Илиев. Те са копие на статуята в тенис комплекса на която той е автор. Статуетките бяха изработени през 2008 година  с идеята да има награди за победителите за следващите 30 години. 

От 19 часа в бар Code ще има специална вечер за всички участници в турнира - коктейл с музика и изненади. Поканен е и волейболният отбор на „Изида“.

Утре в 17 часа на централния корт ще има открита тренировка с Гери Топалова за всички желаещи деца. 

Информация за турнира има на www.itftennis.com, а на itf livescore могат да се следят всички мачове за деня.