Откриха 65-ата учебна година в ОУ „Н. Й. Вапцаров“

В двора на училището се събраха ученици, учители, родители и гости.

Откриха 65-ата учебна година в ОУ „Н. Й. Вапцаров“




На тържественото откриване на новата учебна година за ОУ „Н. Й. Вапцаров“ присъстваха д-р Петрова, представител на Община град Добрич и Боян Саркизов, общински съветник.


Ученици от ОУ „Н. Й. Вапцаров“ пяха песни и рецитираха стихотворения. 




Пъстра фолклорна програма представиха ансамбъл „Златна Добруджа“ с художествен ръководител Коста Георгиев. 



Днес всички ние, учители и ученици, посрещаме нашия празник с гордост и самочувствие от постигнатото. Основанията за това са много – отличаващ ни интериор, спечелени призови места, конкурси и олимпиади. Днес посрещаме най-малките ни ученици, а именно първокласниците, които ще преодолеят много препятствия и ще станат грамотни, каза директорът Тошко Керанов. Той пожела на всички новата учебна година да бъде ползотворна. 


Скъпи първокласници, днес отбелязваме традиция, която ще ви отведе по пътя на просвещението и познанието. Днес за пръв път ще прекрачите прага на класните стаи и ще бъдете посрещнати с надежда, вяра и мъдрост от вашите учители, каза в своето слово д-р Петрова.

Боян Саркизов пожела здраве, късмет и спокойствие на учителите. Скъпи родители, надявам се през тази учебна година да бъдете доволни от вашите деца. Скъпи деца, учете се, защото за изграждането на личността са важни знанието и познанието, каза общинският съветник. 


Тошко Керанов сподели, че тази учебна година не е като предишните, които са откривали. 

Тя е особено тържествена, защото честваме 65 години от основаването на нашето училище - една сериозна и зряла възраст. Кулминацията на този празник ще бъде през месец април, заяви директорът. 



Тошко Керанов сподели за Добрич Онлайн, че е извършена основна смяна на 180 м2 от покривната конструкция, измазани са фоайетата на първи, втори и трети етаж, направена е и оградната мрежа на спортната площадка. Освен това училището може да се похвали с нова частична изолация на фасадата. Общата стойност на извършените ремонтни дейности е 19 295 лв. 

Всичко това е благодарение на икономиите, които са реализирани като преходен остатък от миналата учебна година, каза Тошко Керанов. По негови думи бюджетът е оскъден, ОУ „Н. Й. Вапцаров“ не разполага с много ученици. Реализирахме икономии, които да вложим в най-необходимите ремонтни дейности, допълни директорът Тошко Керанов.