Нова професия - контрольор на тена

Нова професия в морските курорти е на път да подлуди хотелиерите. По примера на свои колеги в САЩ десетки безработни българи хукнаха да си търсят прехраната, като помагат на почиващите да не изгорят и да се насладят най-добре на слънчевите лъчи.

Нова професия - контрольор на тена

И първият от тях я намери в хотел на Златните.


 

Идеята си чешитите взаимствали от американския пазар. Именно заради това останалите без работа нашенци са започнали да се самопредлагат като иноватори в баровските курорти и лъскавите хотели. Когато е лято, слънцето пече жежко и изведнъж някой ви потупва по рамото и ви казва: "Г-жо, време е да се обърнете по корем. И не забравяйте да се намажете!"


Някои от хотелите пък на Голямата ябълка дори предлагат и услугата с пращане на SMS. В САЩ работата се нарича контрольор на тена, а служителят, който я върши, получава по 15 долара на час, за да обикаля между клиентите, изтегнали се на припек. У нас обаче заплащането е 20 лева на ден.

 

В работата на обръщача влиза да следи внимателно как почерняват клиентите и когато сметне за необходимо, им препоръчва да се обърнат на другата страна, за да се сдобият накрая с равномерен загар, а не да изгорят само от едната страна. Много от хората обаче предпочитат да получават съобщения, а не да бъдат обезпокоявани на всеки 30 или 40 минути.