В Ученическото общежитие в Ген. Тошево ще се открие учебната година на ПГ по земеделие „Т. Рачински“

В Ученическото общежитие ще бъде откриването на новата учебна година на професионалната гимназия по земеделие „Тодор Рачински“ в Генерал Тошево, съобщават от ръководството й.

В Ученическото общежитие в Ген. Тошево ще се открие учебната година на ПГ по земеделие „Т. Рачински“

То ще е от 8.30 часа на 17 септември, понеделник.


Причината е продължаващият ремонт на сградата по оперативна програма „Региони в растеж“. Докато дейностите не приключат учебните занятия на гимназистите ще се провеждат в Центъра за работа с деца и Ученическо общежитие.

Както Добрич онлайн писа, ремонтът в ПГЗ „Тодор Рачински“ се финансира по проект „Модернизация на образователната инфраструктура“. Стойността на договора за ремонтни дейности е 1,3 млн. лв.

Благодарение на проекта до края на 2018 г. в училището ще бъде изцяло обновена образователната инфраструктура. Ще се подобри енергийната ефективност на сградата, подменя се отоплителната и ВиК инсталациите. Извършва се основен ремонт на покрива, цялостен външен ремонт на сградата и спортните площадки. Създават се условия за достъп на хора с увреждания. Строителните дейности обхващат целия учебен учебния корпус, физкултурния салон, както и прилежащото дворно място. По проекта се предвижда и доставка на модерно оборудване.

Ръководството на ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ изказва своята благодарност за проявеното разбиране на директорите на Ученическо общежитие и Центъра за работа с деца, както и за съдействието, оказано от отдел „Образование“ в лицето на Надежда Колева и от кмета на Общината Валентин Димитров.