Мая Димитрова: Призоваваме всички да подкрепят хората от кв. „Рилци“ на протеста в сряда пред ВиК

Пресконференция във връзка с проблемите с водоподаването в квартал „Рилци“ проведе БСП – Добрич.

Мая Димитрова: Призоваваме всички да подкрепят хората от кв. „Рилци“ на протеста в сряда пред ВиК

Мая Димитрова, председател на БСП – Добрич, припомни, че на 22 август граждани на квартала са ги потърсили, за да споделят за проблемите с водоподаването. Още на 23 август, като общински съветници, сезирахме народния представител от БСП Даниел Йорданов. Той съответно е отправил въпроси към МРРБ, сподели председателят.  



На 25 и 26 август се проведоха първите протести в кв. „Рилци“, а на 2 и 3 септември гражданите изявиха своето недоволство за пореден път.

Считаме, че като общински съветници сме длъжни да отправим въпроси към управителя и ръководството на ВиК - Добрич, а също така и към областния управител Красимир Кирилов – защо в квартал „Рилци“ няма вода, защо ръководството на ВиК, областният управител, Областна администрация остават така, без да предприемат нищо за решаване на проблема, заяви Мая Димитрова. Въпросът ни е и към Красимир Кирилов – какво предприе областният управител за решаване на проблема с ВиК – Добрич, допълни председателят на БСП.

Днес въпросите към Областната управа ще бъдат внесени от името на общинските съветници на БСП. 

Протестиращите от „Рилци“ взеха решение в сряда от 12.00 до 14.00 часа да изразят недоволството си пред сградата на ВиК – Добрич. Мая Димитрова призовава всички от Добрич да ги подкрепят, защото проблемът не е само там.