Поредна тежка катастрофа на кръстовището на Гурко и Вардар

Шофьор на такси пострада в катастрофа, при която му бе отнето предимството.

Поредна тежка катастрофа на кръстовището на Гурко и Вардар

Пореден пътен инцидент на пресечката на ул. Вардар с ул. Гурко стана днес около 15 часа.

 

Лек автомобил "Мерцедес" с добричка регистрация, идващ по ул. Гурко от към Икономическата гимназия, не спира на знак Стоп, а навлиза в кръстовището и се сблъсква с движещото се по ул. Вардар такси марка "Деу Матиз". 

 

При удара жълтата кола се забива в магазина за работни облекла по ул. Вардар.

 

Пострадал е водачът на таксито, който е настанен в болницата за преглед. За щастие в колата му в това време не е имало пътници.

 

Другият шофьор и съпругата му не се пострадали при катастрофата.

 

Шофьорът на Мерцедеса призна вината си пред репортер на Добрич Онлайн и обясни, че не е спрял на знака Стоп, тъй като не го е видял, заради спрените по улицата коли. По негови думи не е употребил алкохол.

 

И по двата автомобила, както и по магазина за работно облекло на кръстовището са нанесени значителни материални щети. Сериозно увредено е таксито. Вратата на магазина пък е напълно неизползваема и бе демонтирана. За трети път само в рамките на тази година при катастрофа на това кръстовище, търговският обект търпи материални щети.

 

Според жителите на квартала катастрофите са ежедневие за това кръстовищеСпоред жителите на квартала катастрофите са ежедневие за това кръстовище