Валидираха юбилейната пощенска марка в Тервел

Официално валидираха юбилейната пощенска марка в Тервел. Тя е посветена на 1300-та годишнина от победата на кан Тервел над арабите при Константинопол през 718 г.

Валидираха юбилейната пощенска марка в Тервел



На церемонията присъстваха Даниела Димитрова, народен представител, Живко Георгиев, кмет на град Тервел, Светослав Гочев, директор на Областна пощенска станция и общински съветници от Тервел.

Датата, 15 август, е денят в който армията на арабите е напуснала в паническо отстъпление бойното поле при стените на Константинопол след пореден щурм на армията, предвождана от Кан Тервел. 

Художник на юбилейната пощенска марка е Ненко Атанасов.


Церемонията бе открита с изпълнение на хор с песен, посветена на кан Тервел.


Трябва да се гордеем с името на нашия град. Трябва да прославяме делото на кан Тервел в общината, областта, държавата, Европа, защото именно неговата победа е спасила цяла Европа от нашествието на арабите, призова Живко Георгиев. 

Марката запазва автентични за времето наименования на географски местности. На пощенската марка стои образа на кан Тервел, вперил поглед в блясъка на славната победа. Да ни е честито новото юбилейно пощенско издание на България, каза Светослав Гочев.


Временно бе разкрита пощенска станция, от където всеки имаше възможност да закупи марка, която е с номинал от 2 лева.