3,18 кг трюфели са конфискувани при обход на територията на ДЛС „Балчик”

3,18 кг трюфели са конфискувани при обход на територията на ДЛС „Балчик”. Служителите на стопанството са съставили акт за нерегламентирания добив на недървесни продукти, съобщават от Североизточно държавно предприятие - Шумен.

3,18 кг трюфели са конфискувани при обход на територията на ДЛС „Балчик”

Автомобил и 40 кг семена от липа са задържани при проверки на горските стражари в ДГС „Суворово”. На нарушителите, които нямали необходимото разрешително за бране на билки за стопански цели, са съставени три акта и два констативни протокола по Закона за горите.


Проверките в ДГС „Преслав” през изминалата седмица са завършили с два акта, а в ДГС „Нови Пазар” е съставен един констативен протокол.

От 6 август досега служителите на всички 13 горски и 5 ловни стопанства към Североизточно държавно предприятие са извършили общо 708 проверки. 119 от тях са на обекти за добив на дървесина, 142 – на превозни средства, 426 – на ловци, а останалите 21 – на други физически лица.

При съмнения за незаконен добив на дървесина подавайте сигнали на телефон 112, апелират от СИДП. В разгара на пожароопасния сезон от предприятието призовават гражданите да спазват стриктно правилата за безопасност, да не палят стърнища и да изхвърлят отпадъци само на определените за целта места.