Намериха първия ван на Aerosmith, с който бандата е пътувала за концерти преди над 40 години

Първият микробус на бостанската рок група Aerosmith, с който бандата е пътувала за първите си концерти преди повече от 40 години, е бил открит от водещите на телевизионното предаване „Американски антиквари”, които търсят неща, представляващи историческа, колекционерска или популярна ценност, но са пренебрегнати от притежателите им.

Намериха първия ван на Aerosmith, с който бандата е пътувала за концерти преди над 40 години

В малките градчета и край черните пътища на Америка има изумителни съкровища, които чакат да бъдат открити – ценни реликви, скрити в купчини с боклуци, заровени в хамбари или захвърлени в гаражи – това е мотото на Майк Уолф и Франк Фриц от популярната реалити поредица на History Channel, които с точност го доказват, намирайки в горите край Честърфийлд, Масачузетс, произведения през 1964 ван – модел International Harvester, притежаван от Aerosmith в миналото.


Ценната придобивка вече бе показана в епизода на „Американски антиквари” от 30 юли, но сега изплуват любопитни подробности.

Настоящият собственик на терена споделил с двамата водещи, че микробусът вече си бил там, когато той се е сдобил със земята. Въпреки че отстрани било изписано името на групата, Майк Уолф и Франк Фриц искали да са 100 % сигурни в автентичността на находката и им било нужно потвърждение от достоверен източник.

Един от бившите членове на групата – Рей Табано, който започнал като партньор на китариста на Aerosmith Джо Пери в ролята на втора китара и заместен от Брад Уидфорд през 1971 година, отишъл на място да потвърди, че това наистина е първото транспортно средство на Aerosmith като дори носел своя снимка в същия микробус отпреди 4 десетилетия. Според Рей Табано, това бил „Хотелът на колела“ в първите години на групата.

Ето какво споделя Рей:“Пътувахме от Бостън до Ню Хемшиър, за да свирим за хонорар от 125 долара. След това карахме обратно към дома и когато пристигнехме – след разходите за гориво, пътни такси и храна, се оказваше, че са ни останали по 3 долара на човек. Това ми напомни за скромното начало, а вижте докъде стигна тази група днес. Направо е невероятно”.

В крайна сметка Майк Уолф и Франк Фриц са придобили историческия микробус срещу сумата от 25 хиляди долара.

От своя страна, на 15 август Aerosmith ще участват в предаването Today Show по телевизия NBC, където очакваме да обявят как ще отбележат предстоящия 50-и рожден ден на групата.

Източник: Радио 1 Рок