Добричлия протестира срещу незаконни постройки, готви гладна стачка

На мирен протест е от вчера пред сградата на Общината Димитър Петков от Добрич.

Добричлия протестира срещу незаконни постройки, готви гладна стачка

„Протестирам срещу беззаконието, което смятам, че цари в отдела на арх. Боряна Станчева“, заяви Петков пред Добрич онлайн. 



Той разказа, че живее на ул. „Полк. Дрангов“ 2, непосредствено след читалището, посока Областно пътно управление. Преди около 4 години в парцела към блока, в който живее, фирма закупува 3 магазина, а в последствие и два законно построени гаража, които е трябвало да бъдат преустроени в склад. В крайна сметка обаче фирмата ги превръща в търговска площ.

„Проблемите започнаха преди година, година и половина – разказа Петков - Фирмата закупи последния гараж откъм кукления театър, който в действителност стана склад и тръгна адът“.  По думите на протестиращия в двора започнали да влизат по 3-4 тежкотоварни автомобила от два до три тона, леки коли, за да вземат заявките. Живущите на ул. „Полк. Дрангов“ 2 нямало къде да паркират, как да влизат и излизат от двора, стигало се до скандали. 

В края на юни т. г. на Димитър Петков е съставен акт по Закон аз МВР на стойност 200 лева тъй като поради невъзможност да паркира колата си в двора я спрял на портала. Глобата е платена от фирмата и Петков не можал да обжалва. 

След няколко дни за същото деяние, позовавайки се на постановлението на МВР, той получил документ от Общината, че трябва да заплати още 20 лева. 

Вече не можах да изтърпя и реших, че това е законовият начин – да протестирам срещу наказанието, което ми наложиха и срещу незаконното строителство, в следствие на което са всички тези проблеми, сподели Димитър Петков. Държа незаконното строителство да бъде премахнато, виновните да бъдат наказани, допълни съгражданинът ни. Той е категоричен,  че ще протестира пред Общината докато оттам не намерят решение, което да удовлетворява живеещите в 24-те апартамента по ул. „Полк. Дрангов“ 2.

Мирният протест на Димитър Петков ще продължи една седмица. Ако проблемът не бъде решен до другия вторник започвам гладна стачка, каза той. 

Община град Добрич разпореди проверка във връзка с жалбата, подадена в Общинска администрация на 6 август от Димитър Петков, който бе приет от кмета Йордан Йорданов и зам.-кмета по устройство на територията арх. Боян Коларов, съобщават в отговор на запитване на Добрич онлайн от кметството. Гражданинът ще получи отговор в законоустановения срок от 30 дни и ще бъдат предприети действия за отстраняване на нарушенията, ако бъдат установени такива, допълват от там.