Европейски опит придобиха учители от ФСГ „Васил Левски“

Четирима представители на финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ в Добрич приключиха своите обучения по програмата „Еразъм +“.

Европейски опит придобиха учители от ФСГ „Васил Левски“

Мобилностите са финансирани по проект „Три стъпки към по-качествено професионално образование“. Двуседмичното обучение в две различни направления беше организирано перфектно от  организацията English Matters и се проведе в Тринити Колидж, Дъблин, Ирландия.


Снежина Вутова и Хрисимира Костадинова, учители по английски език, се включиха в структуриран курс „Съдържателно езиково интегрирано обучение“, а в курс на тема „ИКТ за обучение“ се обучиха инж. Ангел Христов – директор на гимназията, и Милена Николова – ръководител на направление ИКТ. Интензивната програма на курсовете включваше ежедневно обучение в 3 модула по 2 учебни часа.  Всички участници бяха разпределени в интернационални групи за индивидуална работа с цел обмяна на опит и повишаване на езиковите компетенции. След приключване на учебните часове преподавателите разработваха самостоятелно продукти, които в края на обучението си представиха по работни групи. 

Всички участници от ФСГ „Васил Левски“ получиха своите сертификати за 60 часа обучение с оценка Отличен.

„Обучението ни беше на високо европейско ниво в Тринити колидж, Дъблин, който е създаден през 1592 година. Въпреки натоварената учебна програма успяхме да се докоснем  и до историята, културата, бита и красотата на Ирландия.  Посетихме библиотеката в колежа, създадена преди 300 години, където се съхранява книгата „Book of Kells“, за която се предполага, че е създадена през 800 г. сл. хр. През почивните дни беше организирана образователна екскурзия до Килкени и Глендалоу. Успяхме да видим и голяма част от замъците, паметниците, музеите, парковете и, разбира се, пъбовете в тази очарователна страна“, споделиха участниците в мобилността.

Тепърва предстоят мероприятия за споделяне на опита, придобит от обученията. През есента ще бъдат направени обучения на колеги и открити уроци. Вече е започнала работа по създаването на блог с информация за научените програми за обучение и тяхното използване в час чрез практическо им приложение.

През ноември още двама преподаватели от ФСГ „Васил Левски“ ще бъдат обучени в 7-дневен курс в Сплит, Хърватска на тема „Творчество в класната стая и различни начини за представяне му“.