7 600 превозни средства минават на денонощие по пътя Добрич - Варна

По данни на камерите на Агенция пътна инфраструктура в участъка Добрич – Варна около 7 600 превозни средства минават на денонощие. Това коментира Жулиян Минев, началник на „Пътна полиция“ към Областната дирекция на МВР – Добрич, на проведено заседание на Комисията за безопасност по пътищата.

7 600 превозни средства минават на денонощие по пътя Добрич - Варна

Жулиян Минев посочи статистика, че загиналите са с двама повече, сравнение със същия период за миналата година, а ранените с около девет по-малко. Нивата на травматизъм се запазват, дори с тенденция влошаване на обстановката, коментира той. 



Началникът на службата уточни, че са извършени огледи на всички републикански пътища по отношение състояние на настилките, маркировка и вертикална сигнализация. За съответните нередности, които са констатирани, са изготвени сигнални писма до администрацията управляваща пътя, допълни Жулиян Минев.

Повдигнат бе и въпроса за пешеходните пътеки. По думи на началника на Жулиян Минев след приключване на дейностите по водния цикъл, трябва да се обърне внимание по отношение сигнализацията с пътни маркировки и пътни знаци за пешеходните пътеки. 

До две седмици ще приключат дейностите по пътя Добрич – Албена, уточни Георги Стратиев, началник на Областно пътно управление.

Завършена е и работата в първия - лот 4 от пътя Добрич – Варна. Георги Стратиев, сподели, че се очаква през септември да бъде рехабилитиран 2 км участък по пътя Добрич-Варна, на територията на ОПУ Варна, а по отношение на пътя между селата Балик-Житница-Козлодуйци, сподели, че се очаква той да е включен в капиталовата програма следващата година.

Арх. Боян Коларов, зам.-кмет на Добрич, повдигна темата за преустройване на пътя Добрич-Варна в четирилентов. 

В Общия устройствен план на нашата община е заложено пътя Варна – Добрич да бъде четирилентов. Това означава, че в 20-годишния период, в който приблизително ще трае устройственият план, трябва да си поставим за цел да се случи нещо в тази връзка, коментира зам.-кметът. 

Боян Коларов заяви, че поема ангажимента да потърси връзка с общините Варна и Аксаково.