Йордан Йорданов: За първи път виждам фланелките на ФК „Добруджа“ толкова наситени с емблеми и имена на спонсори

На провела се днес пресконференция показаха юбилейната фланелка на ФК „Добруджа“ по повод 100–годишнината на клуба, която е през 2019 година.

Йордан Йорданов: За първи път виждам фланелките на ФК „Добруджа“ толкова наситени с емблеми и имена на спонсори



Представиха финансовите благодетели, които помагат на тима - Йордан Йорданов, кмет на Община Добрич, Георги Герджиков – представител на Чавдар Дочев от фирма „Пионер“, Красимир Станев, изпълнителен директор на „Албена“ АД, Иван Калинков, от съвета на директорите на „Албена“ АД и Младен Матеев, собственик на „Изида“.

На срещата присъства и Николай Милков, президент на ФК „Добруджа“.



Многократно съм заявявал, че за мен футболът е много важен и трябва да се развива в правилната посока. Независимо от облачното минало, в момента вече се вижда светъл хоризонт. За първи път виждам фланелките на ФК „Добруджа“ толкова наситени с различни емблеми и имена, коментира Йордан Йорданов. 

Кметът на Добрич отправи благодарности към останалите спонсори за ангажираността. 


Водещият на пресконференцията посочи, че Красимир Станев сам е пожелал да се включи като спонсор на футболния отбор.

Красимир Станев разказа, че наскоро е бил на обяд с Боби Михайлов, председател на Българската федерация по футбол, и е останал впечатлен от желанието на Боби да помага клубовете в България и вършенето на работата му от сърце. 

Казах си, че след като Добрич е нашият град, може би вече е време да участваме. С Иван Калинков бързо решихме, че ние трябва да се включим, уточни изпълнителният директор на „Албена“ АД.


Георги Герджиков сподели, че изпълнителният директор на „Пионер“ е от гр. Добрич, но отдавна не живее в града. Отговорно смея да твърдя, че винаги се е озовавал, когато е поканен за такива събития, допълни представителят на Чавдар Дочев.


Много е трудно да се намери спонсор в днешно време и затова искрено им благодаря, че те ни подадоха ръка. Моментът в спорта е тежък, но те се озоваха, заяви президентът на ФК „Добруджа“.

Иван Калинков посочи, че счита присъствието на Красимир Станев за едно ново начало.