Млади мъже от Добричко в арести във Варна заради дрога

Двама млади мъже – от село Стефаново и от Добрич, са заловени с наркотични вещества във Варненско, съобщава Областната дирекция на МВР в морския град.

Млади мъже от Добричко в арести във Варна заради дрога

На 26 юли около 10.50 часа в курорта Златни пясъци е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Форд“ с водач Г. Д. (21 г.) от село Стефаново. В хода на проверката в автомобила са намерени и иззети две пакетчета с бяло прахообразно вещество. Направената експертна справка установява, че се касае за производно на амфетамин с тегло 0,02 грама и кокаин с тегло 0,02 гр. 



Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава под надзора на прокурор от Районна прокуратура във Варна. 

24 часа в арест във Варна прекара и 22-годишният И. С. от Добрич. На 26 юли около 20.10 часа му е извършена полицейска проверка. Открито е пакетче, съдържащо суха тревиста маса, и саморъчно свита цигара със същото съдържание. Направената експертна справка установява, че се касае за марихуана с тегло 0,24 гр. 

По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.