Ритми от Боливия и Грузия ще завладеят днес фестивала „Фолклор без граници“

Тази вечер на Международния музикален фестивал „Фолклор без граници“ ще се представят ансамбли от Боливия и Грузия.

Ритми от Боливия и Грузия ще завладеят днес фестивала „Фолклор без граници“

Концертът ще започне от 18.00 часа на площад „Свобода“. Днес е закриването на пъстрия фестивал, който се проведе в Добрич.


Ръководител на танцова академия „Адаф Боливия“ от Ла Пас, Боливия е Роберто Сардон Орихуела. Създадена е на 7 август 1999 г. като независима танцова компания с основна цел да запази жива колоритната боливийска култура изразена в народния танц. Представят един истински шоу-спектакъл, съчатание от автентични за инките танци и танци и музика от културата на конкистадорите. Осъществили са много национални и международни турнета. Имат редица медийни изяви и участия в шоу програми за боливийската национална телевизия. Идват от Ла Пас - най-високо разположената столица в света и ще ни позволят да се докоснем до древността на традициите им и до историческото богатство на Боливия.

Университетски ансамбъл "University 2" към Държавния университет „Иван Джавахишвили“ - Тбилиси, Грузия  е основан от Давид Киквадзе през 1996 г. Програмата на ансамбъла е вълнуваща история за приключението и свободата на грузинския дух. Ансамбъл "UNIVERSITY 2" е участвал в много фестивали по целия свят. Техните изпълнения са оставили незабравими спомени у публиката в Мексико, САЩ, Бразилия, Аржентина, Испания, Украйна, Франция, Русия, Беларус, Китай, Турция, Италия, Румъния, България ( в Добрич през 2015 г.). Танцьорите мъже се отличават с изключително оригиналната техника на танцуване върху прегънатите фаланги на пръстите на краката, както и с характерните за грузинския фолклор скокове и завъртания. Наричат ги още „Летящите грузинци“. А жените-танцьори сякаш „плуват” по сцената и покоряват с финес и изящество на движенията.