Ключовете на нов пожарен автомобил, дарение от немска организация, получи Община Шабла

Ключовете на нов пожарен автомобил, дарение от немска организация, получи Община Шабла
Община Шабла официално получи ключовете на противопожарен автомобил – дарение от немската организация „Интерхелп“ с председател Улрих Бееман. Автомобилът, марка МAN, пристигна в Шабла на 21 март.

Дарението е направено в знака на добрите взаимоотношения с международната организация „Interhelp”. В 15-е години на сътрудничество в Община Шабла са направени много дарения, сред които са автомобил за нуждите на Домашен социален патронаж, линейка, обзавеждане за ЦСРИ, пенсионерските клубове в Шабла и село Горичане, уреди за детската площадка в село Ваклино и др.


На събитието присъстваха кметът Мариян Жечев, председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева, комисар Дарин Димитров – началник на РД ПБЗН-Добрич, главен инспектор Стоян Георгиев от областния град, началникът на РС ПБЗН-Шабла Стефан Петков, Кристиана Енчева – младши инспектор в местната противопожарна служба, жители и гости на Общината. Несъмнено огромно вълнение изпитаха учениците към НЧ „Дружба“ в село Дуранкулак и малчуганите от ДГ „Дора Габе“ в града , които проследиха пристигането на противопожарния автомобил и се качиха да го разгледат отвътре.Главните „виновници“ Улрих Бееман и пожарникарът от Хамелн, докарал автомобила, бяха посрещнати пред сградата на Общината по стар български обичай с хляб и сол и народна песен в изпълнение на Ефрем Блазандонакис. Последваха благодарствени думи от Улрих Бееман, кметът на Общината и представителите на РД и РС ПБЗН, след което Мариян Жечев и Улрих Бееман подписаха и подпечатаха договорът за дарение на противопожарния автомобил.


Голям бе интересът на желаещите да се качат и разгледат отблизо новата придобивка за местната противопожарна служба.


Новият автомобил беше осветен от отец Павел Максимов, а служителите, които ще го ползват, благословени за здраве. 

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+