Ключовете на нов пожарен автомобил, дарение от немска организация, получи Община Шабла

Община Шабла официално получи ключовете на противопожарен автомобил – дарение от немската организация „Интерхелп“ с председател Улрих Бееман. Автомобилът, марка МAN, пристигна в Шабла на 21 март.

Ключовете на нов пожарен автомобил, дарение от немска организация, получи Община Шабла

Дарението е направено в знака на добрите взаимоотношения с международната организация „Interhelp”. В 15-е години на сътрудничество в Община Шабла са направени много дарения, сред които са автомобил за нуждите на Домашен социален патронаж, линейка, обзавеждане за ЦСРИ, пенсионерските клубове в Шабла и село Горичане, уреди за детската площадка в село Ваклино и др.


На събитието присъстваха кметът Мариян Жечев, председателят на Общинския съвет д-р Йорданка Стоева, комисар Дарин Димитров – началник на РД ПБЗН-Добрич, главен инспектор Стоян Георгиев от областния град, началникът на РС ПБЗН-Шабла Стефан Петков, Кристиана Енчева – младши инспектор в местната противопожарна служба, жители и гости на Общината. Несъмнено огромно вълнение изпитаха учениците към НЧ „Дружба“ в село Дуранкулак и малчуганите от ДГ „Дора Габе“ в града , които проследиха пристигането на противопожарния автомобил и се качиха да го разгледат отвътре.


Главните „виновници“ Улрих Бееман и пожарникарът от Хамелн, докарал автомобила, бяха посрещнати пред сградата на Общината по стар български обичай с хляб и сол и народна песен в изпълнение на Ефрем Блазандонакис. Последваха благодарствени думи от Улрих Бееман, кметът на Общината и представителите на РД и РС ПБЗН, след което Мариян Жечев и Улрих Бееман подписаха и подпечатаха договорът за дарение на противопожарния автомобил.

Голям бе интересът на желаещите да се качат и разгледат отблизо новата придобивка за местната противопожарна служба.

Новият автомобил беше осветен от отец Павел Максимов, а служителите, които ще го ползват, благословени за здраве.