Пострадала при катастрофа в тежко състояние в болницата, близките й не я искат

Състоянието на 59-годишната жена, която падна от кабината на камион и получи контузия на гръбначния мозък и парализа на крайниците, продължава да е изключително тежко, обясни зам.-директорът на МБАЛ – Добрич, д-р Бисер Ботев.

Пострадала при катастрофа в тежко състояние в болницата, близките й не я искат

След инцидента веднага й е направена операция на прешлените на гръбначния стълб. В момента се намира в Отделението по неврохирургия. Прогнозите не са добри. При засегнати шийни прешлени има вероятност жената да остане неподвижна за цял живот.



Пострадалата има деца и близки, но никой от тях не я е потърсил, не се интересува от нея и не я иска, каза д-р Ботев. Това е много лошо, защото при стабилизиране, жената трябва да бъде изписана, а предвид състоянието й, някой трябва да се грижи за нея. Какво правим тогава? Не можем да я оставим на улицата, не можем и да я държим постоянно в болницата. Апелираме близките да вземат някакво решение, апелираме и социалните институции да помогнат, ако се наложи, заяви още д-р Ботев. Жената е от района на София, но и от болницата, и от полицията отказват да назоват откъде е, предвид Закона за личните данни.

Какво точно се е случило на 14 юли в Каварна, все още е неясно. Според информацията от полицията, около 22.30 часа, в град Каварна е получено съобщение, че до паркиран товарен автомобил „Даф”, със софийска регистрация, е открита жена в безпомощно състояние. Шофьорът обяснил, че жената се е подхлъзнала и паднала от кабината.

Криминалистите обаче работят по няколко версии. Едната е, че това, което казва шофьорът, е истина. Другата е, че той я е ударил на пътя и лъже. Третата е най-страшна – че шофьорът е блъснал жената от кабината по време на движение и тя е паднала. Според експерти, малко вероятно е при падане от кабина на спрял камион да се пречупи гръбначен стълб. Лошото е, че по време на инцидента е нямало очевидци. В района на местопроизшествието няма и камери.

Според разследващите, пострадалата все още е в шок и не може да си спомни точно какво се е случило, а лекарите забраняват разпитите.

Източник: monitor.bg