Емблема в словашкия тенис подкрепя Албена за “Европейски курорт на спорта 2019 година”

Емблема в словашкия тенис подкрепя Албена за “Европейски курорт на спорта 2019 година”
Ваканционно селище “Албена” стартира подготовката си за “Европейски курорт на спорта 2019 година”.

В тази концепция са заложени провеждането на тенис турнири от най–висока категория. Карол Кучера – едно от големите имена на словашкия тенис, пристигна край морето, за да предаде своя организационен опит на домакините. 


Част от програмата му включваше и изиграването на демонстративен мач на двойки. Негов партньор на корта беше германката Албена Фрике. Двамата се изправиха срещу кмета на Добрич Йордан Йорданов и председателя на Управителния съвет на ФК “Добруджа” Николай Милков. Срещата се изигра на новия тенис комплекс в курорта. 


През кариерата си Кучера е постигнал близо 300 победи преди да се откаже от активния спорт през 2005 година. Спечелил е 6 индивидуални титли от турнирите на ATP. През 1998 година записва най–високото си класиране в световната ранглиста, като се изкачва на 6–а позиция. 


По време не посещението си в Албена Кучера, който е председател на Словашката федерация по тенис, сподели: „Определено това място тук изглежда готово да приеме тенис турнири от ниво “Чалънджър”. Има всичко необходимо, за да привлече хората да дойдат тук и да гледат тенис от високо ниво. За децата тук ще е невероятно. Комплексът наистина предлага много възможности“.


„Ние искаме да въведем Албена в Европа, защото предлагаме много добри условия за спортуване на хората. Затова сме поканили и хора като Карол Кучера, за да покажем, че сме отворени да бъдем част от голямото тенис семейство в Европа“, заяви Ервин Линбихлер, мениджър “Спорт” във ваканционното селище.


Спортният календар на курорта за следващата година включва и провеждането на спортни събития за деца, юноши и девойки. Тече усилена подготовка както за международни състезания по тенис, така и за силни турнири по футбол и тенис на маса. Не на последно място ще се акцентира и към плажните спортове и голфа.


 

Коментирай

Споделете в социалните мрежи:

Google+