„Тайни клиенти“ на НАП запечатаха 5 обекта по Северното Черноморие

1 198 проверки по Северното Черноморие извършиха инспекторите от „Фискален контрол“ към териториалната дирекция на НАП във Варна, подкрепени от колеги от вътрешността на страната.

„Тайни клиенти“ на НАП запечатаха 5 обекта по Северното Черноморие

При проверките са установени само 86 административни нарушения. В по-голямата си част, 70 от тях, са за разлика в касовата наличност и отразеното на фискалните устройства. В 15 от проверените обекти е установено, че търговците не отчитат всички продажби на касовите апарати и не издават фискални бонове на клиентите. За това нарушение 5 обекта са запечатани за срок до 30 дни, а за останалите също са издадени заповеди за запечатване. 



Под постоянно наблюдение на служителите от “Фискален контрол“ са превозните средства,  които  зареждат със стока курортните комплекси по Северното Черноморие, като са изградени 6 контролно-пропускателни пункта. От началото на юли фискалните агенти на НАП са извършили  проверки на над 3000 транспортни средства, като са проследили движението на рискови стоки, включително алкохол и тютюневи изделия, на стойност над 2.5 млн. лева. 

Сигнали за неиздадени касови бележки могат да  подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg.