В Лятно училище се забавляват децата от селата Карапелит и Стожер

Стартира нова дейност по проект„Равен шанс за всички деца в Община Добричка” – Лятно училище за деца на 5, 6 и 7-годишна възраст от семейства от уязвими групи.

В Лятно училище се забавляват децата от селата Карапелит и Стожер

Проектът е финансиран по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“, съфинансиран от Европейския съюз чрез ЕСФ.



Лятното училище е с две групи по 15 деца в селата Карапелит и Стожер, в него децата ще се забавляват през юли и август. За малчуганите се грижат педагог и медиатор.

Услугата е безплатна. Осигурени са материали, консумативи, храна.  Занятията ще се провеждат до обяд в оборудвана зала и в двора  на  детските градини на съответните села.

Лятното училище има за цел да увеличи готовността на децата от уязвими семейства от затворени общности и тези с увреждания, на които предстои да постъпят в първи клас. Потребители на услугата по проекта са  деца, чийто майчин език не е български и които срещат затруднения при общуването на него. Чрез посещаването на лятно училище малчуганите ще имат възможност да доразвият или да съхранят придобитите когнитивни и социални умения преди да постъпят в училище.

В Лятното училище образователните елементи се комбинират с игри и дейности, обогатяващи познанията на децата за обкръжаващия свят, предоставят се дейности за подобряване на предучилищната подготовка.

В Лятното училище децата се включват в игри в съответствие с предпочитанията си. Участват в кратки екскурзии, посещение в зоологическата градина, паркове и други  в околностите на Добрич и  селата. Предвидени са състезания, викторини и други в края на Лятното училище. Провеждат се ежемесечни срещи с родителите.