Глория ще е специалният гост на Фестивала на лавандулата в Генерал Тошево

Фолк дивата Глория ще е специалният гост в музикалната и танцова програма на Фестивала на лавандулата в Генерал Тошево, съобщават организаторите. Третото издание на фестивала ще се проведе в на 21 юли, събота.

Глория ще е специалният гост на Фестивала на лавандулата в Генерал Тошево

От 11 часа на улицата пред Общината ще се състои Лавандулов пазар. В него ще участват търговци, производители на етерични масла и лавандулови биопродукти, приложници и земеделски стопани. 



В 16 часа пред читалището врати ще отвори Детска лавандулова работилница, в която аниматори, лектори и приложници ще занимават децата в специални шатри. Малчуганите ще научат за широкото приложение на лавандулата, предвидени са рисунки върху асфалт и други състезания. От 17 часа ще се проведе конкурс за най-добър експонат, изработен в Лавандуловата работилница, предвидени са награди, дипломи, грамоти за участниците.

Конкурс „Кралица на Лавандулата“  ще се състои от 17.30 часа.

Музикалната и танцова програма с участието на Глория ще е от 19 часа на площада в Генерал Тошево. Участие в нея ще вземат и  Димитър Кесаров, Росица Делева, фолклорни групи и изпълнители.