Поставиха знаци, забраняващи навлизането на товарни автомобили към центъра на Добрич

Поставени са отдавна чаканите знаци, които да забраняват навлизането на товарни автомобили към центъра на града, съобщи зам.-кметът арх. Боян Коларов.

Поставиха знаци, забраняващи навлизането на товарни автомобили към центъра на Добрич

Той посочи, че транспортната комисия към Общинския съвет отдавна занимавала общинска администрация с въпроса. Технически проблеми забавили изпълнението, на в крайна сметка знаците са вече факт. 



Като пример арх. Коларов посочи ул. „Калиакра“, по която вече няма да могат да влизат товарни автомобили до бул. „Добруджа“. Движението им там се преустановява, те ще бъдат отклонявани по околовръстното и ще влизат по общинския път покрай „Вторични суровини“. 

Предприятието „Комунал строй“ започна да полага маркировките, които традиционно се правят през лятото и трябва да са готови до 15 септември, съобщи още арх. Коларов. В момента дейността била в началото си се работело се по бул. „25 септември“ на входа от Варна. Завършило е изграждането на новите алеи в новата част в Гробищния парк и там вече може нормално да се движат и пешеходци, и автомобили. Друга приключила дейност са работите по северния тротоар на ул. „Дунав“. 

Фирмите, които бяха ангажирани с изкърпването на улици в Добрич, временно бяха преустановили дейността си, тъй като бяха ангажирани с дейности по наводнението във Варна, съобщи още зам.-кметът. Той посочи, че вече са се върнали и продължават работата си в Дбрич. В момента работят по ул. „Димитър Ковачев“. За първи път е изградена нова настилка по ул. „Иван Кършовски“, това никога не се е случвало, каза арх. Коларов.