Над 6.4 млн. лв. просрочени задължения към НАП събраха добричките данъчни

6 455 684 лева просрочени данъчни и осигурителни задължения постъпиха по набирателната сметка на НАП до средата на юли след предприети действия от публичните изпълнители в местния офис на приходната агенция.

Над 6.4 млн. лв. просрочени задължения към НАП събраха добричките данъчни

Ръководството на офиса е провело срещи с 74 длъжници, които имат просрочени задължения в размер на над 5000 лв. Личните срещи и телефонният контакт с длъжниците на приходна агенция се налагат като един бърз и ефективен метод за насърчаване на доброволното изпълнение на просрочените данъчни и осигурителни задължения. От началото на годината 46 фирми от региона са поискали и получили от НАП Добрич разрешение за неотложни плащания. Разрешенията за неотложни плащания позволява на фирмите да ползват за дейността си част от постъпващите по запорираната сметка суми, а останалата част да отиват за погасяване на просрочените данъчни и осигурителни задължения към бюджета.


От НАП Добрич съветват лицата и фирмите, които имат временни затруднения за заплащането на просрочени  задължения, да потърсят контакт с публичните изпълнители от местния офис на Агенцията, за да бъде намерен начин за тяхното разсрочване и да се избегне налагането на принудителни мерки за тяхното събиране. От НАП Добрич съобщават още, че и през тази лятна кампания публичните изпълнители ще посещават обектите и ще изземат парични средства от касите на длъжниците, които отказват контакт с НАП и  не изпълнят доброволно своите задължения към бюджета.