Каварненци почетоха Баш Майстора с прожекция на негов филм на открито

С изложба на снимки и спомени на великия актьор, влязъл в ролята на Баш Майстора и прожекция под звездите на един от най-запомнящите се филми за него, завършиха дните, посветени на Кирил Господинов в Каварна.

Каварненци почетоха Баш Майстора с прожекция на негов филм на открито


Десетки жители и гости на крайморския град се събраха на пл. „Защитата на Каварна”, за да се насладят на един от най-популярните български филми на всички времена – „Баш майстора на море”.


„За мен е голяма чест, че именно в Каварна се случи това голямо събитие, за което винаги съм мечтала – да обединим  изложбата „Баща ми Баш Майстора” и прожекцията на филма „Баш Майстора на море”, заяви актрисата и негова дъщеря Веселина Господинова.


В изложбата, която може да бъде разгледана до петък, в читалището са включени 32 платна, които не са просто снимки от филмите за Баш Майстора. Те са кадри, правени по време заснемането. Под всяка една от тях са написани репликите, които героите казват.


Едни от най-вълнуващите преживявания в тази изложба са най-съкровените спомени на дъщерята на Кирил Господинов. Всеки може да разгледа детските снимки на Веселина  с нейния татко, които са подредени в малък кожен албум.


Представено е и парче от моряшката тениска на Баш Майстора, подарена му от Пепа Николова преди 33 години.


Един от участниците в проекта „Баща ми Баш Майстора” бе Олга – една от най-близките приятелки на Веселина Господинова. Тя е родом от Сибир, но от години живее във Варна. Тя представяше изложбата на руските туристи.

Източник: www.kavarnadnes.com