Деца от клуб „Играй и учи” раздадоха листовки със зелени идеи в Добрич

Децата от летен детски клуб „Играй и учи” на Регионална библиотека „Дора Габе” се включиха в дейностите по проект „Библиотеката и училището – заедно за един по-чист град”.

Деца от клуб „Играй и учи” раздадоха листовки със зелени идеи в Добрич

Този проект се реализира с подкрепата на фондация „Глобални библиотеки” – България в изпълнение на договор с Министерството на културата.



Деца от СУ „Димитър Талев” съвместно с библиотечни специалисти създадоха флаери с полезни зелени факти и съвети за екологосъобразно поведение. Единствено хартия бе използвана за целите на проекта.

Доброволци от летен детски клуб „Играй и учи” и тази година помагат на библиотекарите в клубните дейности. Те приеха каузата на проекта като своя и заедно с част от най-активните малчугани от клуба раздаваха на гражданите и гостите на Добрич листовки с „9 зелени идеи”. Идеята е да се повиши информираността на местната общност и формирането на екокултура.

В разгара на голямото лятно четене и в сектор „Работа с деца” библиотечните специалисти раздаваха на деца и родители създадените за целите на проекта флаери и разясняваха къде могат да намерят актуална онлайн информация по екологични теми в сайта на библиотеката.