Кметът на Каварна се срещна с представители на туристическия бизнес в крайморския град

Неформална среща проведоха днес представители от местния туристически бизнес и кмета на града Нина Ставрева. Бяха обсъдени проблемите и идеите на хората в този бранш.

Кметът на Каварна се срещна с представители на туристическия бизнес  в крайморския град

Според местния туристически бизнес курортната зона държи града жив. Присъстващите  представиха своите идеи за подобряването й.  Сред техните предложения беше изграждането на нов паркинг и недопускане на автомобили в пешеходната зона, освен тези на снабдителите на заведенията.



Според представителите на туристическия бранш курортната зона в Каварна ще нуждае от изграждането на парк за разходка, който да разполага с кътове с пейки и детски площадки, на които децата да играят и да се забавляват, също така по алеите покрай морето да не минават автомобили. Според тях е добра идея и да има постоянно полицейско присъствие през летните месеци.

Беше предложено почистване на коритото на реката, като кметът на града заяви, че това ще бъде направено до края на месеца. Нина Ставрева убеди представителите на туристическия бранш в Каварна, че паркинга до пицарията в морската зона ще бъде разчертан, ще бъде изградена спирка и ще бъдат поставени кошчета за отпадъци. Тя заяви още, че традиционният рибен и миден фест тази година ще бъде преместен до морето. Беше отправено  предложение  и празника на града също да се отбелязва там.

Следваща среща се очаква да бъде направена в края на летния сезон.

Източник: www.kavarnadnes.com