Готовност да помогнат на болницата в Добрич заявиха кметове на общини в областта

Готовност за сътрудничество и помощ в рамките на възможностите на всяка община заявиха кметове на общини в Добричка област по време на първия кръг от срещи с изпълнителния директор на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич д-р Светозар Байчев.

Готовност да помогнат на болницата в Добрич заявиха кметове на общини в областта

Те бяха организирани по негова инициатива и се проведоха в края на миналата и началото на тази седмица.



Опознавателните срещи на д-р Байчев бяха с кметовете  на Община Крушари Добри Стефанов, на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, на Община град Добрич Йордан Йорданов, на Община Добричка Тошко Петков и на Община Тервел Живко Георгиев. 

По време на разговорите изпълнителният директор представи справка за хоспитализираните пациенти в МБАЛ за всяка община за 2017 година. Кметовете получиха информация и за преминалите от техните населени места пациенти през Спешно отделение на областната болница. 

Данните сочат, че през м. г. най-често помощ в Спешното са търсили жителите на град Добрич – 24 000 души. Следват ги пациенти от Община Добричка - 6 807, на трето място е Община Тервел с 2475 пациенти. 

По време на срещите стана ясно още, че за 2017 година хоспитализираните жители на Община Добрич са 17 206, следвани от Община  Добричка - 2 593 пациенти. 

Предстои ръководството на болницата да изготви списък с най- належащата за набавяне апаратура и консумативи, който ще бъде предоставен на общините.