Отнеха лиценза на „Лукойл Нефтохим" за 2 склада

Действието на лицензите на данъчните складове Нефтохим Бургас и Нефтен терминал "Росенец" на лицензирания складодържател „Лукойл Нефтохим Бургас" АД е прекратено. От Агенция "Митници" съобщиха, че причината е липса на измервателни уреди на входа и на изхода, данните от които да се предават онлайн в митниците.

Отнеха лиценза на „Лукойл Нефтохим" за 2 склада
От пресцентъра на Агенция "Митници" съобщиха, че е прекратено действието на лицензите на данъчните складове Нефтохим Бургас и  Нефтен терминал "Росенец".

Действието на лицензите за управление на данъчни складове Нефтохим Бургас и Нефтен терминал „Росенец" на лицензирания складодържател „Лукойл Нефтохим Бургас" АД се прекратява по решение на директора на Агенция „Митници".

Решението е било връчено на дружеството вчера, 26 юли 2011 година и е влязло в сила незабавно.

Още преди десетина дни директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов и министърът на финансите Симеон Дянков предупредиха, че това може да се случи заради липсата на измервателни уреди на входа и на изхода на складовете.

Танов съобщи, че ще бъде направена проверка дали част от количествата, вместо да бъдат изнесени от страната, не остават на вътрешния пазар.

Според него компанията е единствената, която не е изпълнила изискването за измервателни уреди, чиито данни да бъдат предавани онлайн в Агенция "Митници"

Той коментира и, че вариантите са два - атакуване на решението в съда или привеждане в изпълнение на разпоредбите.

По непотвърдена официално информация финансовият министър Симеон Дянков, директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов и изпълнителният директор на "Лукойл" - България Валентин Златев ще се срещнат днес в 10,30 часа за отнетия лиценз.