Сладък Празник на шоколада зарадва децата от „Еко лято“

В Празник на шоколада се включиха децата, участници в лятната програма „Еко лято“ на общински младежки център „Захари Стоянов“.

Сладък Празник на шоколада зарадва децата от „Еко лято“

Празникът бе весел завършек на седмицата, изпълнена с много приключения и посветена на творчеството на поетесата Дора Габе. 



Децата изгледаха филмче, което ги запозна с историята на шоколада – кога и как е завладял Европа, откога е сладък и други любопитни факти за любимия на малки и големи десерт, чиято магия ни владее от далечната 1550 година. 

„Имахме възможността с участниците в „Еко лято“ да вкусим от това сладко изкушение, което е подчинило целия свят на своя вкус и е завладяло всички със своята магия  - магията на шоколада“, сподели организаторът в ОМЦ „Захари Стоянов“ Силвия Венелинова. 


Безспорно най-атрактивната част бе фонтанът от шоколад, чрез който всяко дете си приготвяше собственоръчно сладко изкушение, комбинирайки го с парченце банан, меденка или машмелоу.

Продуктите за вкусния празник и шоколадовият фонтан бяха предоставени безвъзмездно от добричка сладкарница. А радостта в детските очи доказа твърдението, че шоколадът носи щастие.  

Източник: Регионална телевизия Добрич