Ромска "барикада" пред ВиК екип в кв. "Изгрев"

Цигани от добричкия квартал "Изгрев" спряха ВиК-екип, който трябваше принудително да ограничи водата на ул. "Детелина" 35 заради натрупани огромни задължения към водното дружество.

Ромска "барикада" пред ВиК екип в кв. "Изгрев"

Над 3000 лева дължи 30-членното домакинство, което е било предварително информирано. Освен това е имало сключено споразумение за разсрочено плащане за срок от 6 месеца.


 

След като и тези мерки не дали резултат, от водното дружество пристъпили към следващата стъпка - поставяне на "заключващо устройство", което оставя само слаба струя вода за пиене, но не и за извършване на дейности, изискващи голямо количество вода.

 

От ВиК поясниха, че в крайна сметка водата не е ограничена, като е даден още един шанс за разсрочено погасяване на задълженията. А тази стъпка се наложи, след като "потърпевшите" получиха подкрепата на цялата улица. Наложи се да бъдат извикани и полицейски служители.

 

Въпросното домакинство вече е със спрян ток заради натрупани задължения към електропреносната компания, която отговаря за Североизточна България. Предполага се, че къщата взема ток от съседи.