15 500 лева са събрани за лечението на Димитър Стоев от Оброчище в Кипър

Малко над 15 500 лева са събрани за лечението на 32-годишния Димитър Стоев от балчишкото село Оброчище в Кипър, съобщи самият той в страницата „Благотворителен базар за лечението на Митко“ във Фейсбук.

15 500 лева са събрани за лечението на Димитър Стоев от Оброчище в Кипър

Младият мъж уточнява, че това е сумата в банковите му сметки и личния му PeyPal и в нея са включени всички приходи: от базара, дарителските кутии, частните дарения. Там са включени и парите, набрани чрез дарителските кутии, които кметът на Оброчище Данаил Караджов е разпространил в околността - 4100 лева, както и от кутиите, поставени от Женя Джилянова и Галя Георгиева в Балчик. 



„Благодаря Ви за подкрепата“, написа Димитър Стоев.

След злополука преди четири години 32-годишният мъж от с. Оброчище е с пречупен вратен прешлен и наранен гръбначен мозък. Той е парализиран от кръста надолу. Шансът му за възстановяване след операция за присаждане на стволови клетки е повече от 90 процента.

Митко има оферта от болница в Кипър с определена сума за лечението 60 000 евро, непосилни за семейството.

Кампаниите за набиране на необходимите средства за лечението на младия мъж стартираха в началото на февруари с благотворителен базар. В момента продължават няколко инициативи: събиране на пластмасови капачки в Община Балчик и в заведения в града, „Да изправим Митко на крака” чрез онлайн платформата „HelpKarma” на адрес https://helpkarma.com/campaign/da-izpravim-mitko-na-kraka-29 и др.

Преди дни един от най-големите футболни клубове на Русия „Динамо Москва“ дари футболна фланелка с автографи за подпомагане на каузата. Предстои тя да бъде разиграна на благотворителен търг.